4 éjszaka Ubud + 3 éjszaka Kuta Nyaralás (repülőjegy nélkül)

Időpont: 2018. január 10. – 2018. május 30. és október 1-november 30. 2018. között tetszőlegesen
Utazás: Budapestről vagy Bécsből menetrend szerinti járattal, átszállással (egyénileg)
Időtartam: 12 nap / 11 éjszaka
Részvételi díj: USD /fő-től

Álomnyaralás Bali trópusi szigetén.

Áttekintés

A nyaralás első 4 éjszakája Balin, Nusa dua vagy Benoa területen, tengerparti szallodában.  Tartalmazza egy egésznapos kirándulást Nusa Duarol indulva.

4 éjszaka Gili Trawangan szigetén, tengerparti szállodában, a programban egy egésznapos sznorkel kirándulás a Gili szigeteken.

Utolsó 3 éjszaka Ubudban, a szálloda rizsföldekre néző, vagy dzsungel környezetben.   Egésznapos kultúrális kirándulás Ubudbol indulva. Csomagjaink tartalmazzák a szállodai elhelyezést, a retúr repülőtéri transzfereket, és 2 egésznapos  Bali kirándulást, és egy egésznapos sznorkel kirandulást a Gili szigeteken. A legjobb fekvésű szállodákat válogattuk ki, hogy garantáltan csak a pihenésre kelljen koncentrálnod.

Program

1. nap: Érkezés Denpasar-ba késő este, majd transzfer Ubud-ba. Szállás Ubud-ban.

2. nap: Reggeli után egésznapos Tenganan-Ujung-Tirta Gangga túra. Tenganan faluja, az egyik legrégebbi, ősi falu Bali-n, az itt élő Bali Aga közösség az őslakosok leszármazottai. Továbbutazás Tirta Gangga nevű királyi fürdőhöz, melyet a Karangasem megyei király építette feleségeinek fürdőhelyül. Majd látogatás Ujung faluba, ahol az előbb említett király vízen úszó palotáját nézhetjük meg. Ebéd egy helyi étteremben, majd visszaérkezés este Ubud-ba. Szállás Ubud-ban.

3. nap: Reggeli után Tampakisiring kirándulás. Gunung Kawi XI. századi sziklatemplomá-nak megtekintése, mely a Pakerisan folyó völgyében található. A templomhoz vezetô ösvény rizstera-szok közt vezet, a kókuszpálmákkal szegélyezve csodálatos panorámát nyújtva. A völgybe érve a folyó két partján elénk tárul a 10 darab sziklába vájt, 7 m magas monumentális temetkezési síremlék. Továbbindulás, innen nem messze találjuk Tampaksiring falu híres templomát a Tirta Empult, amit szent forrás templomnak is hívnak. Zarándokhelyként látogatják a balinéz hindu emberek, hogy megtisztuló fürdőt vegyenek a szent vízben. Visszatérés Ubud-ba, ismerkedés a várossal, mely Bali művészeti központja. Szállás Ubud-ban.

4. nap: Egész nap szabadprogram, ajánlott szabadidős programok: rafting, túra a Batur vulkánhoz, elefántszafari. Szállás Ubud-ban.

5. nap: Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd látogatás Jatiluwih gyönyörű rizsteraszaihoz, melyek a legszebbek a szigeten és az UNESCO Világörökség része. Délután kirándulás a Tanah Lot templomhoz, mely szintén a Világörökség része, melynek érdekessége, hogy kb. 50 m-re építették a parttól egy szikla tetejére az óceánban. Ebéd egy helyi étteremben, majd továbbutazás Kuta-ra.

6 -7. nap: Szabadprogram, pihenés, strandolás a szállodánál. Szállás Kuta

8. nap Délelőtt szabadprogram. Késô éjjel transzfer a repülőtérre a menetrend függvényében.

Szállás

Bali álomnyaralásodhoz az alábbi szállodákat válogattuk össze.

Tjampuhan Hotel Ubud 4*
Kuta Seaview Boutique Resort & Spa 4*

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Részvételi díj

4*-os szállodában

Szálloda Időszak Részvételi díj / Fő
Tjampuhan Hotel Ubud 4* 2017. december 24. – 2018. június 30.
Kuta Seaview Boutique Resort & Spa 4* 2017. december 24. – 2018. június 30.

az alábbiakból kettő választható

Kintamani Kirándulás Közép-Balira

Útvonal: Ubud – Majomerdő, Tegallalang rizsteraszok Unesco vilagorokseg resze, Kintamani – kilátó a Batur tóra és a Batur vulkánra + ebéd, Kintamani kávéültetvény es fűszerkert, Tirtha Empul szent víz forrása templom es ősi szent hely

Az út első állomása azUbudszívében fekvő Monkey Forest, azaz a Majomerdő, mely híven szimbolizálja a balinéz hinduknak a természettel való békés együttélését. A több szent templomnak is helyet adó buja dzsungelben kiépített sétaúton járhatjuk be a helyi makákók territóriumát. Közben pedig testközelből figyelhetjük meg a majmok hétköznapi életét ebben az elvarázsolt erdőben. Ha elég bátrak vagyunk, akár a kezünkből is etethetjük őket! Következő állomásunk a Kintamani falu szélén lévő kilátó, ahonnan még a délutáni, magaslati köd leereszkedése előtt vehetjük szemügyre Bali egyik legszebb ,s mind a mai napig aktív vulkánjának, a Baturnak az égre meredő kúpját s annak krátertavát. Amennyiben megéheztünk, a kilátónál lévő éttermek egyikében jó lehetőség adódik egy ízletes ebéd elköltésére, természetesen ezalatt is a panorámában gyönyörködve. Egy kicsit lejjebb ereszkedve a hegyoldalban érkezünk meg a kávéültetvény és fűszerkerthez. Megismerkedhetünk a Balin található kultúrnövényekkel, úgymint a szegfűszeggel, vaníliával, kávéval, kakaóval, csilipaprikával, stb. Továbbá megnézhetjük, hogyan pörkölik helyben, hagyományos módszerekkel a Bali kávét. Megkóstolhatjuk a helyi kakaóbabból készül kakaóitalt, a kellemesen zaccos Bali kávét, a férfiasságot , és a vitalitást, memóriat serkentő ginszenges kávét, és az őstermelők gyógynöveny teáit, a gyomorerősítő gyömbérteat, vagy a relaxálóhatású citromfű teat. Akinek ez sem elég, az sodorhat egy cigarettát a helyi dohányból.
Aki pedig valami igazi ínyencségre vágyik, az itt megkóstolhatja Kopi Luwakot, azaz a luwak vagy cibetkávét, melynek csészényi adagja pl. New Yorkban 100 dollárt kóstál, s egy hónapra előre kell asztalt foglalni hozzá. Itt helyben, az őstermelőknél, mindez csak 60.000 rúpia (kb. 1200 Ft), és azonnal fogyaszthatja. Kirándulásunk következő megállója a 962-ben alapított és 60-as években újjáépített, a balinézek által varázserejűnek tartott Tirtha Empul, szent forrása és szakrális fürdőhely. Itt mindennaposak a rítuális fürdőzések, hiszen a helyiek szerint a víz gyógyító hatású, itt végzik a balinéz hinduk a rituális megtisztuló meritkezés szertartásukat.
A fürdőhely melletti dombon felpillantva pedig a néhai diktátor, Sukarno elnök egykori rezidenciáját, az Istana Negarát láthatjuk. A kirándulás a következőket tartalmazza: egésznapos kirándulás, kérésre magyar idegenvezetéssel, belépőket a templomokba, tartomány díjak, sofőr, légkondicionált autó, vagy busz.

Kirándulás Nyugatról észak Balira

Tanah Lot – a partmenti sziklaszirtre épült templom, Ulun Danu Bratan templom a Bratan krátertó partján – ebéd – vízesés Mundukban- Pura Taman Ayun Királyi templom Mengwiben/ vagy Candikuning helyi virág, gyümölcs és fűszerpiac Bedugulban

Kirándulás Kelet-Balira

Tengerparti csokoladé es szappankészitő manufaktúra felkeresése, ebéd Candidasaban óceán panoramával, Taman Ujung vizipalota a legszebb Balin; Tirtha Gangga királyi fürdő , Goa lawah denevér barlang templom

Részvételi feltételek

A részvételi díj tartalmazza:
– Szállást 11 éjszakára kétágyas, standard szobában reggelivel
– Retúr repülőtéri transzfereket
– Balin két egésznapos  kirándulást magyar nyelvű idegenvezetéssel, és egy egésznapos  sznorkel kirándulást a Gili szigeteken

A részvételi díj nem tartalmazza:
– Nemzetközi repülőjegyet és illetéket (Budapest – Bali – Budapest)
– Egyágyas felárat
– Útlemondási biztosítást
– Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást
– Személyes kiadásokat
– Reggelin kívüli étkezéseket

Feltételek
– Minimum létszám: 2 fő
– Az árak csak a szabad helyek függvényében érvényesek
– Az árak a nemzetközi vásárok, kiállítások, ünnepnapok alatt nem érvényesek!